Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ελέησον και σώσον ημάς...ΑΜΗΝ!

Είναι Κυριακή και αποφασίζεις να πας στην εκκλησία. Γιατί όχι; Τελευταία έχεις μια κλίση προς τα εκκλησιαστικά και προς το λόγο του Θεού, ως έχει και όχι ως επλάστην απο τους "κυρίους των εκκλησιών ημών". 
Κάνεις ντου. Ανάβεις κερί, και κάθεσαι σε μια γωνιά. Ψαλμωδίες, ύμνοι ανάμεσα σε διάφορες και διαφορετικές φυσιογνωμίες. Νέοι, γέροι και παιδιά. Άνθρωποι στα πλαίσια που όρισαν κάποιοι ως τα φυσιολογικά, άνθρωποι καθημερινοί και άνθρωποι "θρησκευόμενοι". Πας να κολαστείς. Εντός του οίκου Του. Ξυπνούν μνήμες απο τις Κυριακές τότε στο χωριό. Που σε έσερνε η μάνα σου, η γιαγιά σου, η δασκάλα. Τότε που δεν ήθελες να ξυπνήσεις το πρωί. Τότε που απλά ήθελες να παίξεις. Κι όμως πήγαινες, με το ζόρι. 
Με το που έμπαινες μέσα μάτια περίεργα σε κοίταγαν απο πάνω μέχρι κάτω. Τι φοράς και πως φέρεσαι. Μιλάς, δεν μιλάς, γελάς, δεν γελάς. Οτι και να έκανες ήταν εναντίον σου. Εκτός κι αν άνηκες στον "κύκλο" των χαμηλοβλεπούσων. Αυτών που πήγαιναν στην εκκλησιά με τα μαλλιά πιασμένα πίσω, κολλητά στο κεφάλι! Να μην πετάει ούτε και μια τρίχα παρακαλώ. Με τις μακριές φούστες, τις ψηλές κάλτσες και τα χαμηλά παπούτσια. Αυτών που πίσω απο τα ρούχα αυτά προσπαθούσαν να κρύψουν το φαρμάκι που έσταζαν τα λόγια τους. Κάποιων επικριτικών κυριών που ζούσαν μέσα απο το πως ζούσαν άλλοι άνθρωποι γύρω τους. Κάποιων δεσποινίδων που εκμεταλλευόμενες το λόγο του Θεού, έδιναν μόνες τους συγχωροχάρτια στον εαυτό τους κάθε φορά που αμάρταιναν, γιατί βλέπεις αυτές είχαν "μέσο" το Θεό.
Και κάποιων άλλων κορασίδων που προκλητικά έμπαιναν στον ναό του Κυρίου, πασαλειμένες διάφορα στην μούρη τους, μιας και δεν είχαν που αλλού να τα βάλουν! Αυτές όμως εννοείται οτι είχαν το συγχωροχάρτι, γιατί ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ήταν στην εκκλησία.
Χώνεις τις αναμνήσεις σε ένα κουτάκι της καρδούλας σου, και χαμογελάς εντός σου. Ωραία χρόνια. Κάποιοι προχώρησαν και κάποιοι παραμένουν ίδιοι. Κρυμμένοι με το πέπλο της δικιάς τους εκκλησίας συνεχίζουν το θάψιμο και την ζηλοφθονία. Κάποιοι άλλοι προχωρούν αντιλαμβανόμενοι λάθη και παρεκτροπές τους με μια δίψα για γνώση των ανθρώπων και του Θεού ατόφιου, ως ήρθε και εδίδαξε. 



"Δι' ευχών των Αγίων  Πατέρων ημών, Κύριε Ιησού Χριστέ ο Θεός, ελέησον και σώσον ημάς. Αμήν."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια