Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ζήτω οι επαναστάτες!


Κάθομαι μπροστά στον υπολογιστή και παρελαύνουν τα στάτους των αγανακτισμένων Ελλήνων με την κυβέρνηση. Παλιοί κυβερνώντες βρίζουν τους νέους και οι νέοι βροντοφωνάζουν το μεγαλείο της δικής τους επιτυχίας σαν κυβέρνηση. Οι δε απλοί λαικοί σαν και του λόγου μου, κρύβονται πίσω από τον υπολογιστή δίνοντας την δική τους επανάσταση. Και τρέμουν όλοι! Ναι σας λέω. Χαμός γίνεται! Γιατί η επανάσταση του πληκτρολογίου είναι μακράν η δυσκολότερη. Έχουν πιαστεί τα δάχτυλα κυρία μου από το χτύπημα στο πληκτρολόγιο σου λέω. Τάκα, τάκα πονοκέφαλος θα  μου 'ρθει στο τέλος! Το μυαλό ρέει ακατάπαυστα και η γλώσσα επίσης, και να σου οι λέξεις, να σου οι προτάσεις, να σου και η αγανάκτηση


Τι; Τι εννοείς να βγω στους δρόμους; Πας καλά; Ήρθε το καλοκαίρι! Καύσωνας σήμερα. Κάτσε να βάλω το ανεμιστηράκι μου μην πάθω και τίποτα. Άργησε φέτος αλλά βγήκε ο ήλιος. Άντε να χτυπιέται τώρα η Μέρκελ, με τον Σόιπλε και τους δικούς τους. Τι καιρό έχει στην χώρα σας ρε; Εμείς εδώ λιαζόμαστε. Και δεν έχουμε μια. Χα!
 

Κι αν τρέμουν οι συνταξιούχοι για τις συντάξεις τους, κι αν σκέφτονται οι επιχειρηματίες για τις καταθέσεις τους (όσοι εξακολουθούν και τις έχουν στο Ελλάντα), κι αν κλαίνε κάποιοι άλλοι τα πτυχία τους δεν μασάμε ρε! Η ΕΡΤ άνοιξε και πάλι! Και προσελήφθησαν ακούω κι όλοι τους, πατήρ, υιός και εγγονός! Ναι, γιατί η δημοκρατία ακόμα υπάρχει σε τούτη τη χώρα. Γιατί η κυβέρνηση το είχε πει! Και η κυβέρνηση μπορεί να κλείνει όποτε γουστάρει την κρατική τηλεόραση και πάλι εν  μια νυκτί να την ξανανοίγει! Γιατί έτσι θέλει! Έτσι πρέπει! Έτσι θέλουν! Έτσι τους πρέπει!

Αμ πως; Στην καλύτερη χώρα του κόσμου ζούμε πάρτε το χαμπάρι. Θάλασσα, ήλιος, αγόρια, κορίτσια, και ένα χάος να αιωρείται στην ατμόσφαιρα μας! Και εμείς γουστάρουμε. Κάποιοι αυτοσαρκάζονται, κάποιοι άλλοι αρκούνται μόνο στο κράξιμο, είναι κι αυτοί που αρέσκονται στον αυτοθαυμασμό τους. Και όλοι αυτοί μας κυβερνούν. Είναι σαν και μένα και σένα. Είμαστε εμείς! Και εμείς μας αξίζουμε. Γιατί είπαμε έχουμε δημοκρατία και ότι γουστάρουμε κάνουμε χωρίς πολλά πολλά. Κι αν δεν έχουμε ξεκάθαρο σχέδιο για διαπραγματεύσεις δεν μασάμε. Τα  σπάμε όλα και την κάνουμε. Γιατί είμαστε και μάγκες! Αμέ. Και όσο για τα όρνεα που παραμονεύουν και ζουν για την στιγμή που θα ρίξουν την κυβέρνηση για να συνεχίσουν αποτυχημένα και αυτοί, εκμεταλλευόμενοι την τωρινή ανάγκη του κοσμάκη, δεν μασάμε πες τε τους! Έχουμε κατσικωθεί στην καρέκλα και εμείς, και δεν παραδίδουμε τόσο εύκολα! Έχουμε όραμαααα… ναιιιιιιιιι… οι γερμανοί μας χρωστάνε, όλη η ανθρωπότητα μας χρωστάει, γιατί εμείς ορίσαμε τον πολιτισμό. Συνδρομή έπρεπε να μας πληρώνουν όλοι τους που τους ανοίξαμε τα μάτια.Ναι ντε καλά σας λέω!

Τώρα που το είπα αυτό λες να το καθιερώσουμε; Να πληρώσουν όμως και αναδρομικά. Τσακ μπαμ θα το ξοφλήσουμε το χρέος. Στο τσεπάκι σας έχουμε όλους σας ρε. Ευρωπαίους, Ασιάτες, Αμερικάνους. Χωρίς εμάς τίποτα δεν θα είχατε τίποτα!
 
Αχ τα πα και ηρέμησα. Έκανα την επανάσταση μου, μάτωσε το χέρι στο πληκτρολόγιο. Είμαι επαναστάτης! Επαναστάτης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια