Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Η καρακάξα και η βολεμένη κότα...



Ημέρα χαλάρωσης. Γιατί ότι και να πεις μια επίσκεψη στο κομμωτήριο την αξίζεις. Λίγο η ρίζα, λίγο το κούρεμα, άντε και κανένα χτένισμα που και που. Μπαίνεις λοιπόν στο mood κομμωτηρίου, στυλ είμαι χαλαρή και πολύ γαμάτη γκόμενα. Σήμερα είναι η μέρα που μπορείς να νιώσεις γυναίκα. Σε κερνάνε το καφέ σου, τον οποίο πίνεις με λατρεία ξεφυλλίζοντας τα γνωστά περιοδικά που κυριαρχούν στον κόσμο των κομμωτηρίων. Αφού έμαθες λοιπόν ποια βγαίνει με ποιον, που έφαγε ο τάδε παγωτό, ο άλλος σούσι και ο παράλλος κινώα (ναι σου λέει είναι πολύ της μόδας τελευταία) λες να αλλάξεις στυλ. Αρπάζεις ένα περιοδικό μόδας και ομορφιάς να ξεστραβωθείς και εσύ που έχεις να αλλάξεις γκαρνταρόμπα τα τελευταία 6 χρόνια τουλάχιστον (ένεκα κρίσης οικονομικής και προσωπικής – ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΑΧΥΝΕΣ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!).

Βλέπεις το τάδε άρωμα, την σούπερ ντούπερ τσάντα, τα σούπερ ντούπερ εις διπλούν must have παπούτσια. Κάτι περίεργα παντελόνια που κάθε γυναίκα που τιμά τον εαυτό της και την μόδα θα φορέσει, καθώς και τις νέες τάσεις που λανσάρουν οι πιο χοτ γυναίκες του πλανήτη! Δεν μασάς συνεχίζεις. Βλέπεις τα νέα χρώματα στα κραγιόν. Σηκώνεις κεφάλι. Κοιτάς καθρέφτη. Με την βαμμένη ρίζα και το μαλλί ανάκατο δαγκώνεις το κάτω χείλος. Είναι σκισμένα. Πονάς λίγο. Σε φαντάζεσαι με αυτό το κατακόκκινο κραγιόν και ενθουσιάζεσαι! Ακόμα το ‘χεις, γυρνάς σελίδα! Οι πιο καλοντυμένες στο κόκκινο χαλί. Πανάκριβα ρούχα, παπούτσια, γυαλιστερά κοσμήματα, αιθέριες υπάρξεις, γυναίκες ατσαλάκωτες που χαμογελούν ειρωνικά στο φακό, φωνάζοντας η μια της άλλης εγώ είμαι καλύτερη. Για μια στιγμή κλείνεις τα μάτια και σε φαντάζεσαι και εσένα στο κόκκινο χαλί σαν άλλη μια σταρ του Χόλυγουντ. Μμμμ… σου πάει. Τα χείλια σου σκάνε ένα κρυφό σαρκαστικό χαμόγελο. Είσαι θεά αγάπη μου, μονολογείς. Απλά τώρα μετά τα γεννητούρια και τα σχετικά θέλεις λίγο χρόνο για να επανέλθεις, το συνεχίζεις! Και τότε γίνεται μέσα σου το μπαμ!

Επόμενη σελίδα παρουσιάζει τις τέλειες μανάδες! Αυτές που σηκώνονται το πρωί και η βλεφαρίδα ακουμπάει φρύδι. Που πίνουν το καφέ τους αγκαλιά με το μωρό και τον άντρα τους και το κραγιόν στα χείλη δεν φεύγει με τίποτα. Δεν σχολιάζεις καν το άψογο σπιτικό τους, που άνοιξαν για να μοιραστούν με τον κόσμο δείχνοντας τους πως μπορείς να είσαι ευτυχισμένος στο γάμο σου, στην  δουλειά σου, στην μητρότητα! ΩΠΑ ΩΠΑ… η καρακάξα μέσα σου κάνει ντου! Επιμένεις όμως να διαβάζεις! «Το μυστικό για την σχέση μετά το παιδί είναι να αφιερώνεις χρόνο στον σύντροφο σου. Να περνάτε μαζί ποιοτικό χρόνο!» ΜΠΑΜ! Τα μάτια σου πετάχτηκαν έξω, το αίμα συσσωρεύτηκε όλο στο κεφάλι σου, αφήνοντας δυο βούλες κόκκινες στα μάγουλα σου. 

Χρόνο στον σύντροφό τους; Εμένα ποιος θα με νοιαστεί που από το πρωί τρέχω να προλάβω να συμμαζέψω το σπίτι, να καθαρίσω, να πλύνω, να σιδερώσω, να μαγειρέψω, να ποτίσω τα λουλούδια, να πληρώσω τους λογαριασμούς, να σκεφτώ ότι άλλο μπορεί να εκκρεμεί για να τακτοποιήσω, να πάω σούπερμάρκετ, κρεοπωλείο, στο φαρμακείο, στην λαϊκή. Που νιώθω σαν κυνηγημένη να τους προλάβω όλους μες το σπίτι, να σκεφτώ την ανάγκη τους πριν την εκφράσουν, να είμαι πάντα σε ετοιμότητα για αρρώστιες, γκρίνιες. Να έχω όρεξη να παίζω ξανά και ξανά το ίδιο παιχνίδι με τα παιδιά και να είμαι και χαρούμενη και ήρεμη πάντα με ενσυναίσθηση. Που δεν προλαβαίνω να λουστώ πάνω από μια φορά την βδομάδα! Πότε ακριβώς πρέπει να δείξω ενδιαφέρον στον σύντροφό μου; την ώρα που βάζω τα παιδιά για ύπνο και μαζί τους κοιμάμαι και εγώ; ή μεταξύ του καθαρισμού του μπάνιου και του σιδερώματος; Ή καλύτερα την ώρα που γυρνά από την δουλειά και σε βλέπει να έχεις πέσει τέζα στον καναπέ από εξάντληση και σου λέει: αυτό έκανες όλη μέρα;;;;!!! 



Όχι αγάπη μου δεν κατάλαβες σωστά! Και μην μιλάς καθόλου! Αν είχα και εγώ κάποιον να μου καθαρίζει το σπίτι, να μου προσέχει το παιδί, να το ταΐζει, να το αλλάζει, να του παίζει, τότε μια χαρά θα έλεγα και εγώ τέτοιες αρλούμπες! Το μυστικό κουκλίτσα μου για την σχέση μετά το παιδί είναι να αποδέχεσαι τις ιδιαιτερότητες του άλλου, να σέβεσαι τις ανάγκες του και ΜΑΖΙ να παλεύετε να τα βγάλετε πέρα μέχρι να ισορροπήσετε! Αυτό είναι το μυστικό! Άντε τώρα που θα μιλήσουν και οι κότες οι βολεμένες!

Τα είπες και ησύχασες! Ηλίθια περιοδικά που δείχνουν έναν ψεύτικο κόσμο… άντε πια! Το κλείνεις. Ψηλά το κεφάλι. Σε βλέπεις πάλι. Μην ανησυχείς μικρή… μια χαρά τα καταφέρνεις. Χαμογελάς. Από καρδιάς. Γιατί εσύ ξέρεις…

7 σχόλια:

Σχόλια